El mateix dia que Franco s’entrevistava amb Hitler a Hendaia, tot negociant la possible entrada d’Espanya a la Segona Guerra Mundial, a l’Aeròdrom del Prat aterraven a les 12:45h tres avions procedents de Madrid. En un d’ells hi viatjava el Cap de les SS, Heinrich Himmler.
Malgrat que la ràpida visita a Catalunya es fou protagonista la cerca del Sant Grial al Monestir de Montserrat, l’arribada de Himmler pretenia refermar els vincles entre ambdós països i els recents acords entre el dirigent nazi i Serrano Suñer.
A la pista esperaven les màximes autoritats franquistes de Catalunya: El Governador Civil, Wenceslao González; el Capità General, Luis Orgaz; l’Alcalde de Barcelona, Miquel Mateu; el Cap Provincial del Movimiento, Carles Trias; el President de la Diputació, Antoni Simarro...
També membres de les Juventudes Hitlerianas i de la Organización Juvenil de Falange, tant de Barcelona com del Prat; així com altres seccions de Falange i de l’Exèrcit.
Un cop a terra, dues joves (una del Partit Nazi i l’altre de la Sección Femenina), li donaren rams de flors i poc després “el Reichfuhrer pasó revista, acompañado de las autoridades, a la sección de fuerzas de Aviación allí formada, a los camarades de las Falanges de Barcelona y del Prat y por último a las representaciones del partido nacional-socialista alemán”.
Pel seu pas pel Prat, La Vanguardia recull el següent: “Precedida de motoristas de la Guardia Urbana, la comitiva se puso en marcha hacia Barcelona. El paso del jefe supremo de la Policía alemana y de nuestras autorldades fue saludado con efusivas demostraclones de afecto en el curso del trayecto, especialmente en el pueblo del Prat del Llobregat, que había sido profusamente engalanado con colgaduras y banderas nacionales y alemanas. A la entrada de la población, en un arco de laurel, se daba la bienvenida a Herr Himmler. En la Plaza Mayor su paso fue aplaudido por numerosísimo público.”
Ja a Barcelona, es faran diferents celebracions al Poble Espanyol, a l’Hotel Ritz i al Saló de Cròniques de l’Ajuntament. L’endemà, visitarà Montserrat tot buscant el Sant Grial.
De nou a l’Aeròdrom, retrà un homenatge a l’aviador Walter Meister, accidentat al Prat el 25/01/1940 (mateix dia de la ocupació franquista) i s’enlairarà a les 10:30 rumb a Berlín.
Aquest fet ens mostra com l’Aeroport catapulta el Prat i els seus habitants a episodis tant curiosos com aquest.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada